?Terapia vampir este o procedura minim-invaziva folosita in scopul rejuvenarii pielii. Imbogatita cu factori de crestere si regenerare, plasma injectata la nivelul dermului ajuta pentru diminuarea ridurilor de la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor, dar si la nivelul scalpului pentru stoparea caderii parului sau pentru fortifierea acestuia. 

?Procedura presupune recoltarea sangelui, separarea trombocitelor de restul elementelor din sange cu ajutorul unui dispozitiv denumit centrifuga. Astfel, din sangele centrifugat la 3500-4000 de rotatii rezulta o plasma imbogatita cu trombocite si factori de crestere si regenerare care este injectata cu ajutorul unui ac fin intradermic pentru rejuvenarea pielii. 

Procedura in sine dureaza 30 de minute, se foloseste o anestezie topica pe baza de crema.

?Sunt necesare 3-4 sedinte spatiate la interval de 3-4 saptamani. Sesiunea se repeta o data pe an pentru intretinerea efectelor. 

 ?Din punct de vedere medical este o procedura  sigura si fara reactii adverse sau alergice fiind sangele propriu. 

Efectele procedurii sunt vizibile dupa cateva zile si ele constau in: luminozitatea tenului, estomparea ridurilor fine si a cicatricilor, diminuarea porilor dilatati, modificarea texturii pielii, atenuarea petelor pigmentare, redarea elasticitatii pielii prin stimularea productiei de elastina si colagen.

❌Contraindicatii: pacientii oncologici, boli infectioase, boli de sange, femei insarcinate sau cele care alapteaza. 

?Ca si recomandari post-tratament, se vor evita baile fierbinti, sauna, solarul si produsele de machiaj timp de 48 de ore. 

Pentru un dublu efect si pentru completarea efectelor benefice, se recomanda a combina plasma cu vitamine.