Probabil una dintre cele mai solicitate proceduri de catre paciente, fie ca este vorba despre volumizare, hidratare sau corectie asimetrie. 

Recomandam marirea buzelor sa fie efectuata cu acid hialuronic, fiind o substanta temporara ( se absoarbe in timp), in locul substantelor permanente (silicon). 

Procedura este sigura din toate punctele de vedere, mereu asiguram pacientele la prima injectare ca in cazul in care nu sunt multumite de procedura, acidul hialuronic are antidot (hialuronidaza), iar buzele revin la forma lor initiala (nu s-a intamplat pana acum sa dizolvam acidul injectat, ci doar mentionam acest lucru pentru confortul pacientelor aflate mai ales la prima injectare). 

Este dureroasa procedura? 

Raspunsul este da, este dureroasa daca este efectuata fara anestezie. 

Din fericire, in clinica noastra se efectueaza anestezie intraorala in 99% din cazuri (ca la stomatolog) astfel incat interventie este realizata fara ca pacientul sa simta nici un fel de disconfort, iar medicul isi poate efectua procedura fara probleme. 

Cat dureaza interventia? 

In functie de experienta medicului, procedura poate dura mai mult sau mai putin, in principiu 15-30 de minute. 

Care este remanenta ? 

Din pacate, remanenta la nivelul buzelor este mica la primele 2 injectari, tocmai de aceea noi recomandam un plan de tratament care sa fie respectat de catre pacienti, dupa care acidul va rezista din ce in ce mai mult, se va efectua doar un touch up la 6-12 luni, in functie de organismul fiecaruia. 

Unul din motivele pentru care remanenta este mica fata de alte zone ale fetei, este faptul ca buzele sunt o parte mobila, vorbim, mancam, iar acidul hialuronic se resoarbe mai repede. 

Trebuie sa specificam faptul ca pacientele care beneficiaza de mai multi ani de aceasta interventie la nivelul buzelor, acidul poate ramane la acest nivel chiar si 2-3 ani. 

Prima injectare 

Ne adresam in special persoanelor aflate la prima injectare deoarece ele se documenteaza cel mai mult, ceea ce este foarte bine, incurajam ca toate pacientele sa fie bine informate. 

Asadar, atunci apelati la aceasta interventie, este foarte important sa aveti bineinteles si informatii corecte. 

Remanenta la prima injectare este asa cum am specificat mai sus mica. 

Buzele vor prezenta un edem inflamator in ziua injectarii si cateva zile dupa, mai ales a doua zi dimineata. 

Nu trebuie sa va ingrijorati, este perfect normal, nu trebuie sa aplicati gheata decat la recomandarea medicului, de cele mai multe ori ajuta doar cremele antiinflamatoare care au fost prescrise din clinica (Cele pe baza de arnica, heparina, lactoferina). 

Este posibil cateva zile sa nu fie forma mult visata din cauza edemului si a traumatismului provocat de ac sau de canula, tocmai de aceea va rugam sa aveti rabdare 10-14 zile. 

Prezenta echimozelor ( a vanatailor), uneori a hematoamelor mici-mari este absolut normala atunci cand lucram cu acul, aceste vor trece in cateva zile. 

Doar prima injectare va parea totul mai ciudata, dupa care o sa va obisnuiti cu toate etapele procedurii si cu siguranta raspunsurile la intrebari le veti sti deja pentru urmatoare procedura. 

Recomandam mereu sa respectati indicatiile medicului care va efectueaza procedurile.