?Acidul hialuronic este cunoscut si sub numele de hialuronat fiind un produs pe care atat organismul uman cat si cel animal il produce in mod natural. El este prezent in fiecare celula, dar se gaseste in mod special in cartilaje si in piele. 

Organismul uman isi produce singur cantitatea de colagen si acid hialuronic necesar, insa dupa varsta de 27-30 de ani, acestea se consuma mai mult decat cantitatea care se produce, avand ca si consecinta aparitia ridurilor si pierderea elasticitatii pielii. 

?Acidul hialuronic denumit si “fantana tineretii”, este produsul minune pentru restabilirea volumului pierdut, pentru proprietatile sale de a stimula colagenul. 

Principalul beneficiu pe care il aduce acidul hialuronic impotriva imbatranirii este de a hidrata pielea, estomparea ridurilor, restabilirea volumetriei fetei, hidratarea gatului, mainilor.

?Riscuri si complicatii : fiind o substanta de umplere temporara, unii pacienti raporteaza echimoze (vanatai), hematoame, edeme sau inflamatii. 

Pentru a preveni astfel de reactii adverse se vor evita antiinflamatoarele (ex. Aspirina, nurofen, paracetamol etc) sau tratamentele cu anticoagulant cu 2 saptamani inainte de procedura. 

❌Contraindicatii: 

-femei insarcinate sau care alapteaza

-tratament cu anticoagulante sau antiiflamatoare

-boli autoimune

-alergie la substantele din compozitia injectiei

?Recomandari-a se evita expunerea la soare, solar, sauna, a bauturilor alcoolice, masajul zonelor injectate si exercitiile fizice timp de cateva zile.